Fermy Drobiu Jokiel powstały w 1990 roku. Firmę założył Tadeusz Jokiel, który dziś prowadzi ją wspólnie z dwoma synami. To rodzinne przedsiębiorstwo zajmuje się produkcją jaj konsumpcyjnych, ich profesjonalnym pakowaniem i dystrybucją oraz odchowem kur niosek. Działalność od lat napędza pasja i chęć dzielenia się lokalnymi produktami najwyższej jakości.
Od wielu lat współpracujemy z licznymi firmami handlowymi działającymi zarówno na terenie całej Polski, jak też w innych krajach Unii Europejskiej, takich jak Niemcy, Holandia, Czechy i Słowacja. Nasza sieć dystrybucji stale się rozwija. Dzięki temu jaja Ferm Drobiu Jokiel kupić można w różnych rejonach Polski oraz za granicą.
Dobre jaja biorą swój początek od zdrowych kur. Dlategonasze nioski, które sami hodujemy, są pod staranną opieką. Dbamy o to co jedzą i piją, a także odpowiednie warunki hodowlane. Karmimy je pełnowartościowymi ziarnami zbóż bogatymi w makro- i mikroelementy. Poimy wodą z lokalnego źródła z czystego ujęcia położonego we Wroniawach na terenie Pradoliny Warszawsko-Berlińskiej, przy Kanale Północnym Obry.
Nasza rodzina osobiście czuwa nad tym, aby jaja z FermDrobiu Jokiel miały gwarancję najwyższej jakości. Działamy w zgodzie ze standardami Good Manufacturing Practice, a cały proces jest ściśle kontrolowany na wszystkich etapach. Mamy bogatą ofertę jaja o różnej wielkości i barwie, z różnych rodzajów chowu. Pakujemy je we własnym zakładzie pakowania. Naszych kolorowych etykiet nie sposób przeoczyć na sklepowych półkach.