Jokiel

Skarbnica wiedzy jajoznawców

jokiel

JAJOTEKA

Jaja to nasza rodzinna pasja i wiemy o nich wszystko. Chętnie dzielimy się tą wiedzą, dlatego przygotowaliśmy zbiór materiałów, które nie tylko poszerzą waszą wiedzę na temat jaj i różnych możliwości ich wykorzystania, ale też stanowią inspirację i zachętę do eksperymentowania w kuchni. Poniżej znajdziecie bogatą bazę przepisów kulinarnych z wykorzystaniem jaj – od klasyków tradycyjnej polskiej kuchni, przez różnorodne dania z całego świata, po potrawy wpisujące się w najnowsze restauracyjne trendy. W dziale Porady zamieściliśmy sporo praktycznych wskazów, które na co dzień wykorzystacie nie tylko w domowej kuchni.

A jeśli chcecie przeczytać coś ciekawego na temat jaj – zwyczajów i tradycji z nimi związanych, ich połączenia z różnymi dziedzinami życia oraz wielu innych jajecznych historii – zajrzyjcie do działu Inspiracje. Odwiedzajcie nas regularnie, bo cały czas wzbogacamy naszą stronę o nowe, interesujące treści!